Áthidaló Oktató
Kapcsolat

Melyik a legtartósabb karácsonyi ajándék?

Emlékszel arra a karácsonyra, amikor az ötödik Barbie babádat, vagy a negyedik LEGO házadat találtad a fa alatt? Nem? És arra, amikor az egész család felkerekedett, és felmásztatok együtt a közeli „szánkódomra”, ahol addig csúszkáltatok együtt, míg végül a szüleid cipője is átázott, és már fájt a hasatok a nevetéstől? Ugye?

Tény, hogy napjainkban szinte elmaradhatatlanok a drága tárgyi ajándékok, színes játékok a fa alól. De mint minden másban, ebben is fontos a mérték. Elég egy-egy nagyon vágyott játékszer, vagy ruha a csomagba, ami mellé kerülhet egy-egy korosztálynak megfelelő könyv, illetve társasjáték, amivel együtt játszhat az egész család. Emellé pedig mindig csomagoljuk oda a legértékesebbet: a figyelmünket, az időnket. Mert az együtt töltött idő a legértékesebb és legemlékezetesebb ajándék! Az advent időszaka éppen arról szól, hogy hangolódhatunk rá az ünnepi hangulatra. Ez a ráhangolódás rengeteg lehetőséget kínál a közös időtöltésre. Már a legkisebbek is bekapcsolódhatnak a lakás feldíszítésébe, a díszek elkészítésébe. Kellemes hétvégi családi program lehet egy kirándulás a közeli erdőbe, ahol terméseket lehet gyűjteni, amiből otthon adventi koszorú készülhet. A mézeskalácssütés, az apró karácsonyi falvak elkészítése, vagy az ünnepi fények kihelyezése is maradandó élmény lehet. Az együtt töltött idő örömén kívül ez remek alkalmat kínál arra, hogy erősítsük a gyerekben a „képes vagyok rá” érzést, ami jót tesz az önértékelésének, ezáltal segíti abban, hogy később az életben se riadjon vissza a különféle kihívásoktól. Ezen kívül az sem elhanyagolandó, hogy a fenti tevékenységek során észrevétlenül fejlődik a kicsik kézügyessége. Ha év közben esetleg kicsit kevesebb idő is jutott a közös meseolvasásra, akkor a hosszabb hűvös estéken ismét a mesekönyveké lehet a főszerep. Egy-egy bekuckózós adventi hétvégén előkerülhetnek a karácsonyi történetek. A kicsik különösen értékelik, ha ezeket nem csak könyvből olvassuk, hanem a szülő, netán a nagyszülő saját gyerekkora karácsonyait meséli el egy csésze forró tea, vagy kakaó mellett.

De mi kerüljön a fa alá? A fenti előkészületekkel kellőképpen megteremthetjük az ünnepek hangulatát, de a gyerekek többsége azért mégis az ajándékokat várja a legjobban. A neten ma már számos „élmény ajándék” közül válogathatunk. Összeállításunkban ezek közül választottunk ki néhány ötletadó tippet.

A karácsony (…) a gyermekek ünnepe – az övék és értük van, legyenek akárhány évesek.

William Paul Young

Csodák palotája

A Csodák Palotája egy interaktív, tudományos játéktér. A Csopa segít megérteni a természet jelenségeit, segít élővé tenni azt, ami az iskolában csak elmélet. Óbudán a két helyszín összeköltözésével  testet  ölt  egy  világszínvonalú,  többféle  tudományágat felölelő,  minden  korosztálynak jó programot nyújtó science center: egy 5000 m2-es  tudományos  szórakoztatóközpont, több  mint 250 játékkal, előadóteremmel és laborral, 3  élményvetítővel, 4 szabadulószobával és rendezvénytermekkel.  Lombikból iható koktélokkal, biliárdfoci-pályákkal, különleges csocsókkal és 27 interaktív asztallal.

Future Park

Míg a Csodák Palotája a természeti jelenségeket hozza testközelbe, addig a Future Park a jövőbe nyújt betekintést. A japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon most bemutatkozó interaktív élményközpont egy varázslatos világba kalauzol el, ami az alkotás inspiráló élményével ajándékozza meg a látogatókat. Életre kelthetjük a rajzainkat, melyekből a technika 3D-s mozit, vagy hajtogatható origami sablont készít nekünk. Rendkívül izgalmas és az ökoszisztéma tudatosításában hasznos játék során a látogatók állat és növényrajzai kerülnek be a virtuális világba, ahol életre kelve a természet működését lehet szimulálni. A nagyobb állat megeszi a kisebbet, a növények fejlődnek és terjednek a természetben, az állatok szaporodnak, fejlődnek majd meghalnak, csakúgy, mint a valós természetben. Lehetőség van érintéssel virtuális, működő világok létrehozására, lehet egymással kommunikáló óriáslabdákból zenekart alkotni, van zenélő ugróiskola, asztalon rohangáló miniatűr emberek, és digitális városokat is tudunk építeni.

GUSZTÁV Az Óriás Hadművelet-Családi Kalandjáték Dobogókőn

Aki inkább a szabadban kalandozna, annak jó választás lehet a „Gusztáv az óriás hadművelet”.  A szervezők egy izgalmas szabadtéri kalandra hívják a család minden tagját fent a Pilis tetején. A program során meg kell menteni GUSZTÁVOT, az óriást akit bűbájjal elaltatott az Északi Boszorkány. A ti küldetésetek, ha vállaljátok, hogy csapatotokkal összegyűjtsétek az alkotóelemeket egy ébresztő varázsfőzethez amit a Déli Boszorkány tud csak elkészíteni. Be kell szerezni Varjú hájat, tiszta forrásvízit, Kutyatejet, de csak egy marékkal és még pár különlegességet. Ez egy családi móka, melyben a varázsfőzet összetevőinek a felkutatását már 4-5 évesen is élvezik a kisebbek, de tapasztalat, hogy a nagyobbak, és a felnőttek is élvezettel böngészik a térképet a lelőhelyek után. A küldetés a hegyen átlagosan 90 perc, és a terep kisebb gyerekkel vagy akár babakocsival is bejárható.

Fővárosi Nagycirkusz

A cirkusz mindig jó választás lehet. A Fővárosi Nagycirkusz a mai igényeket kielégítő környezetben, változatos, színvonalas programokkal várja a kicsiket és nagyokat. Az év végéig a „Csillagtánc” nevű produkció teremt igazi karácsonyi hangulatot. A konferanszié, a tél vakítóan fényes színeibe öltözött Asztrológus sorra megidézi a csillagképeket, a fényes pontok pedig körülötte táncolnak: szétrebbennek és összeállnak. Mintha csak egy planetáriumban ülnénk, a világűr hatalmas és csodálatos világában, elbűvölve és minden titkára kíváncsian. A program része egy különleges, ünnepre hangoló harangjáték is.

Katica tanya

A Katica Tanya egy olyan családi kalandpark, amely ötvözi a hagyományos kalandparkokban megszokott játékok, az állatsimogatók és a kézműves műhelyek világát. Több, mint 100 féle kül-, és beltéri játszóalkalmatosság közül a család minden tagja talál neki valót. Játékaikat úgy fejlesztették ki, hogy azok minden korosztály számára élvezetesek legyenek. Céljuk a szórakoztatás mellett a tanítás, a környezettudatosságra ösztönzés. További különlegesség, hogy csak olyan attrakciót fejlesztettek, ami nem fogyaszt energiát, vagy ha mégis, azt megújuló forrásból teszi.

Jógakaland – Online gyerekjóga workshop

Ha valaki nem szeretne, vagy nem tud otthonról elutazni, annak sem kell lemondania az „élmény ajándékokról”. Erre kínál nagyon jó alternatívát az online gyerekjoga workshop. Ez a jógakalandos gyerekjóga workshop mindenkinek szuper meglepetés, aki szeretné a gyerekeknek megmutatni a jóga varázslatos világát, ahol játékosan tanulhatják meg, milyen érzés erősnek, kitartónak, koncentráltnak és nyugodtnak lenni. A csomag két részből áll. Egy online, videós mini gyerekjóga tanfolyamból, amit az utalvány beváltás után megajándékozott e-mailben kap meg és a hozzá kapcsolódó jógakalandos játékokból (2 db jógás mesekönyv, 1 db jógás kártyajáték, 1 db Napüdvözlet plakát), amiket házhozszállítással kézbesítenek!

Kérdése van?

Szeretettel várjuk bármilyen felmerülő kérdését

az Áthidalóról, Oktatóinkról, valamint gyermeke sikeres jövőjével kapcsolatban

Írjon nekünk
0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresWebshop
      Szállítási mód választása