Áthidaló Alapító, Oktató
Kapcsolat

Tornázz a plüssöddel! – interjú Vidovszky Sára gyógytornásszal

Sára a “karantén” ideje alatt hozta létre a Tornázz a plüssöddel! YouTube csatornát, ahol naponta újabb videókat osztott meg. Ezzel szerette volna a gyerekeket rendszeres testmozgásra ösztönözni, a szülőknek pedig egy kis kávészünetet biztosítani, amíg a kicsik vele tornáznak. Mára már több ezren követik munkásságát. Miért választotta ezt a szakmát? Mik a jövőbeni tervei? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Petra: Hogyan született meg az elhatározás, hogy ezt a hivatást választod?

Sára: Amióta az eszemet tudom, gyerekekkel szerettem volna foglalkozni. Kis iskolásként tanító néni, később gyerekorvos szerettem volna lenni. A sikertelen felvételi után kezdtem el a gyógytornát, ami annyira megtetszett, hogy maradtam. Nem hiszek a véletlenekben, ennek így kellett lennie. 😉

Petra: Gyógytornászként felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt foglalkozol?

Sára: Főként gyerekekkel (0-18), de sok felnőtt ismerősömnek is segítettem már. Ősztől induló magán rendelőmbe gyerekeket és felnőtteket is szívesen látok egyéni gyógytorna kezelésre.

Petra: A járvány helyzet ideje alatt hoztad létre a Tornázz a plüssöddel! YouTube csatornát és facebook oldalt. Mi volt ezzel a célod?

Sára: A karantén bejelentése után az első gondolatom az volt, hogy mi lesz így a gyerekekkel, akiket bezárunk a négy fal közé. Az ismerőseimnek szerettem volna segíteni ezzel a lehetőséggel. Nem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle.

Petra: Saját gyermekeiddel otthon rendszeresen végzel hasonló gyakorlatokat, mint amiket a videókban bemutattok?

Sára: Sokat mozgunk, de eddig benti tornákat a sajátjaimnak nem tartottam. Mivel fontosnak tartom a napi mozgást, gyerekek esetében különösen is, minden nap mozogtak valamit korábban és mozognak most is.

Petra: Szerinted a szülők tisztában vannak azzal, hogy gyermekkorban milyen nagy jelentősége van a gyógytornának, vagy szükséges lenne például előadásokat tartani ebben a témában az érdeklődőknek?

Sára: Azt gondolom, hogy az átlagember nem is igazán tudja, hogy mit csinál egy gyógytornász. Mindenképpen fontosnak tartom a tájékoztatást. Ezt is küldetésemnek érzem most. Ezért hoztam létre a www.tornazzaplussoddel.hu honlapomat, ahol tájékoztató bejegyzésekkel igyekszem segíteni az olvasókat.

Petra: Mi változott tavasz óta a magánéletedben és szakmai téren?

Sára: A magánéletemben semmi. 😊
Szakmai téren eddig is küldetésemnek éreztem a szélesebb körű tájékoztatást, mert kórházi munkám során megtapasztaltam, hogy sok szülőhöz olyan információk nem jutnak el, amiket én gyógytornászként nagyon fontosnak tartok. Ezzel a kialakult követő bázissal szélesebb körnek tudok segíteni.

Még karantén előtt ősszel terveztem a kórházi munkába való visszatérést és saját magán rendelőm megnyitását. A Tornázz a plüssöddel kezdeményezés ekkor még sehol nem volt, de azt remélem, hogy a rendelőm beindításához ad majd egy löketet talán.

Petra: Vannak hosszú távú terveid a Tornázz a plüssöddel! videó sorozattal kapcsolatban?

Sára: Eredetileg nem voltak. Mivel ilyen népszerű lett és több, mint 220 iskola és óvoda csatlakozott a rengeteg család mellett, kiderült, hogy igenis van igény erre országszerte.

Ha ezzel segítem a pedagógusok munkáját, segítek a gyerekeknek, hogy a suliban/oviban is helyesen kivitelezett, szakmailag jó tornákat végezhessenek, akkor mindenképpen lesz valahogy jövője. Ennek még keresem az útját, hogy pontosan hogyan.

Kérdése van?

Szeretettel várjuk bármilyen felmerülő kérdését

az Áthidalóról, Oktatóinkról, valamint gyermeke sikeres jövőjével kapcsolatban

Írjon nekünk
0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresWebshop
      Szállítási mód választása