az Áthidalóról

Van valami közös a világ összes szülőjében: a legjobbat akarjuk gyermekeinknek. Meg akarjuk védeni őket a kudarcoktól és bukásoktól. Talpraesett, magabiztos kis emberekké szeretnénk formálni őket, olyan lehetőségekkel, melyekben nekünk annak idején nem volt részünk. Boldoggá és sikeressé szeretnénk nevelni őket. Olyanná, aki képes a legtöbbet kihozni magából.

A tanuláshoz való viszonyt meghatározza az első iskolai tanév, mely nagy változás nemcsak a gyerekeknek, hanem nekünk, szülőknek is. Az ovisoknak hirtelenjében szüksége van az önállóan dolgozni tudás képességére és fontossá válik a ceruzafogás mellett:

 • a kis- és nagymozgások harmóniája
 • a pontos és tiszta artikuláció
 • az auditív differenciálás
 • a rövid- és hosszútávú koncentráció
 • a memória
 • a kommunikációs készség és hajlandóság
 • valamint a monotóniatűrés egyaránt

A korábban izgága apróságoknak egycsapásra rendezett kis elsősökké kell válnia.

A törés- és krízismentes óvoda-iskola átmenet kulcsa a hazánkban 38 helyszínen elérhető Áthidaló Iskola Előkészítő Program, mely komplex támogatást nyújt a nagycsoportos korosztálynak.

Mi az Áthidaló Program célja?

A nyolchónapos normál, valamint a négy-, illetve hathónapos intenzív iskolaelőkészítő foglalkozássorozat célja, hogy a gyermekek tanulmányaik megkezdése előtt, saját tempójukban, komplex, szakemberek által támogatott folyamat során sajátítsák el azokat a készségeket és képességeket, melyek a sikeres iskolai működéshez szükségesek.

Szakképzett pedagógusaink felmérik a jelentkező gyermekek aktuális állapotát, majd legjobb tudásuknak megfelelően oldják elakadásaikat és bátorítják törekvéseiket. Fejlesztéssel hozzák ki belőlük a már bennük rejlő maximumot.

Hogyan működik az Áthidaló Iskola Előkészítő Program?

A gyerekek heti rendszerben vesznek részt élménypedagógia alapú, játékos foglalkozásainkon, melyek megadják számukra az örömteli tanulás élményét. Az Áthidaló Program egyes elemei egymásra épülve biztosítják a fokozatosságot a nagymozgásos feladatoktól a grafomotorikai fejlesztőfeladatok kifinomultsága felé. A gyerekek a különféle szórakoztató tevékenységek és gyakorlatok során betekintést nyernek a számok és a betűk varázslatos világába, felfedezik a ritmusok erdejét és kalandoznak a hangok labirintusában. A nyolchónapos program végére komfortossá válnak számukra az iskolai működés alapszabályai. Megismerik önmagukat épp úgy, mint a jól végzett munka örömét, a hibák keserédes ízét és az újrakezdés erejét.

Kik az Áthidaló Program oktatói?

Hazánkban 38 franchisepartner – mindannyian egy- vagy többdiplomás pedagógusok és/ vagy terapeuták – alkalmazza az Áthidaló Iskola Előkészítő Program unikális szakmódszertanát. Szoros szakmai közösséget alkotunk és rendszeresen veszünk részt megoldásorientált egyéni és csoportos szupervíziós tevékenységben. Ezzel nemcsak saját szakmai- szellemi megújulásunkról gondoskodunk, hanem a folyamatos és professzionális rendelkezésre állásról is a gyermekek és családjaik számára.

Mindannyiunk számára fontos, hogy az Áthidaló Iskola Előkészítő Programban résztvevő gyerekek és szüleik választ kapjanak minden felmerülő kérdésükre és a belső egyensúly magabiztosságával kezdhessék meg az első iskolai tanévet.

Mi történik, ha Oktatóink a felmérés során elváltozást találnak, vagy lemaradást tapasztalnak?

Valójában nincs „átlagos kisgyerek”, hiszen ahogy a felnőttek, úgy a kicsik is sokfélék lehetnek. Egyikük sem átlagos, hiszen mindannyian másban kiemelkedőek. Van, aki kiválóan működik társas helyzetekben, de ügyesedhetne még a rajzolásban és akad, aki jobban kezeli a labdát, mint a szavakat. Az apróbb eltéréseket, lemaradásokat vagy más egyéni specifikumokat az Áthidaló Programban való aktív és rendszeres részvétellel tereljük az iskolakezdésre megfelelő mederbe.

Ritkábban ugyan, de előfordulhat, hogy olyan korábban rejtőzködő részképességzavarra vagy más szervi problémára akadunk, melynek vizsgálata külső szakember, vagy szakorvos bevonását teszi szükségessé. Ekkor sem kell azonban a szülőknek megijednie, ugyanis az időben megkezdett fejlesztés és támogatás lehetővé teszi a felzárkózást és megerősödést a gyermek számára.

Társadalmi felelősségvállalás és az Áthidaló Iskola Előkészítő Program

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden magyar óvodásnak ugyanolyan lehetőségei legyenek a boldog és teljes felnőttkor felé vezető úton, ezért képzéseinken minden esetben fenntartunk egy ingyenes helyet olyan kollégának, aki hátrányos helyzetű vagy speciális nevelési igényű gyermekekkel dolgozik a mindennapok során. Képzéseinken és programunkban jelenleg is oktatunk olyan pedagógusokat és fejlesztünk olyan gyerekeket, akik reményt és jövőt adnak mikro- és makroközösségüknek egyaránt.

Kérdése van?

Szeretettel várjuk bármilyen felmerülő kérdését

az Áthidalóról, Oktatóinkról, valamint gyermeke sikeres jövőjével kapcsolatban

Írjon nekünk
0
  0
  Kosár
  Az Ön kosara üresWebshop
   Szállítási mód választása