Áthidaló Oktató
Kapcsolat

Segítség a mindennapok szervezéséhez? My happy days rendszer!

A mai rohanó világban nemcsak nekünk felnőtteknek van szükségünk határidőnaplóra és napirendre, hanem a gyerekeknek is, hiszen nagyban megkönnyíti a gyerkőcök és az egész család életét, ha egy jól látható rendszer alapján zajlik a napi rutin. Két anyuka – Mesi és Ildi – megalkottak egy látványos, jól átlátható mágneses napirendi táblát, amely nagy segítség lehet a hétköznapok tervezésében és nem utolsó sorban még fejleszti is a gyermekeket.

Fruzsi: Honnan jött az ötlet, hogy létrehozzátok a My Happy Days napirendi táblákat? A kidolgozásában a saját gyerkőceitek is segítettek?

Mesi: Abszolút, a saját anyaságunk, három gyermekünk, a mindennapjaink és a harmonikus családi élet kialakítása, fenntartása ihlette a rendszer megalkotását. Már a piaci bevezetés előtt megjelent az igény, hogy eltérő fejlődésű gyermekek számára is használható legyen a termékcsalád, hiszen minden fejlesztés nulladik pontja a napirend. Ezután kezdődött meg az együttműködésünk a Bethesda Kidsz korai fejlesztő központtal és neves hazai szakemberekkel, melynek során tökéletesítettük a My Happy Days rendszert amelynek ma is boldog feltalálói és felhasználói is vagyunk egyben.

Fruzsi: Hány éves kortól ajánlod a napirendi táblák használatát?

Mesi: Alapvetően a gyermek születésekor már érdemes beszerezni a napirend tábla csomagot, használata eleinte inkább az édesanyáknak lesz segítség. A tábla felülete újraírható a speciális táblafilccel, ami a csomaghoz jár ajándékba, így lehet rajta vezetni a súlygyarapodást, etetéseket, védőnői, egyéb teendőket. A gyermekeknek 1 éves kortól érdemes az egyes eseményeket megjeleníteni a táblán, bevonni őket a tervezésbe, természetesen aktív szülői közreműködéssel, és ahogy fejlődnek, idővel egyre inkább megtanulják önállóan is használni. Ovis korukra már hatalmas lelkesedéssel fogják használni. Iskolások pedig az órarendjükkel, különóráikkal tölthetik meg a táblájukat. A tevékenységmágnesek életkornak megfelelően bővíthetők. A termék élettartam extrém hosszú, amely napjainkban a fenntarthatóság szempontjából is kiemelten fontos.

Fruzsi: Különböző tábla csomagok vannak, mi a különbség köztük?

Mesi: Azért gyártunk többféle kivitelt, hogy mindenki megtalálja köztük a neki megfelelőt. Kis és nagy méret, asztalra tehető vagy mobil változat, fix – falra szerelhető és a népszerű hűtőszekrényre helyezhető. Ezt sokan szeretik, mert a hűtőszekrény központi helyet foglal el az otthonokban és így a családok együtt használják a táblát, hiszen egymás közt, üzenőként is funkcionál.

Fruzsi: Hogyan segít a tábla a gyerekeknek a napirend kialakításában, illetve mely területek fejlődnek a használat során?

Mesi: Az első, kisgyermekkori imprinting hatalmas erővel bír, a korai beidegződések mindannyiunkat elkísérnek egész életén át, legyen az sejtszinten beépült jó vagy rossz szokás. A mi nagy felelősségünk, hogy a csomag, az útravaló, amit adunk, tudatosan a lehető legtöbb jó szokást tartalmazza, kódolja a gyermekek mindennapjaiba. A fejlesztés legfontosabb eleme a vizualizáció. Manapság a gyermekekre rengeteg   információ zúdul, ezért kiemelten fontos számukra, hogy a mindennapokban könnyebben el tudjanak igazodni. Kiszámíthatóságot eredményez a rendszeres használat, a kiszámíthatóság pedig biztonságot nyújt számukra. Gyermekünk térben és időben tájékozottá válik, magabiztos és kiegyensúlyozott lesz.

Fruzsi: Mivel nemcsak táblákat, hanem órákat is készítetek, ezért a nagyobb korosztálynál akár az idő és az óra tanulásánál is hasznos lehet. Milyen tevékenységek szerepelnek az órához tartozó mágneseken?

Fruzsi: A napirendi tábla és az óra az eltérő fejlődésű gyermekek fejlesztésénél is nagy segítség lehet, hiszen ez a vizuális rendszer nekik is segít a napirend kialakításában. Számukra milyen táblákat készítetek?

Mesi: A napirend tábla segítségével egy teljes hétre vonatkozó vizuális rendszert tudunk létrehozni, a mágneses órával pedig a napi rutinok is vizualizálhatóvá válnak. A rendszer így kiegészül az idő tényezővel, segít megérteni az idő fogalmát.  Az órához olyan mágnesek tartoznak, mely tevékenységek időtartama vagy időpontja jelentős. Van-e fontosabb kérdés egy ovis életében, mint hogy mikor indulunk a játszótérre…?

Mesi: Eltérő fejlődésű gyermekek számára speciális változat rendelhető, igyekszünk egyedi igényeket is maximálisan kiszolgálni, például autizmus esetén teljesen egyéni, eltérő lehet a szimbólumészlelés. Ez azt jelenti, hogy a tevékenységmágnesek grafikái egyszerűbbek, letisztultabbak, személyre szabottak. Szakemberrel, fejlesztőpedagógussal történő konzultáció is megelőzi ilyenkor a termékcsomag összeállítását, és annak használatát.

Bővebb információ a My happy Days weboldalán található.

Kérdése van?

Szeretettel várjuk bármilyen felmerülő kérdését

az Áthidalóról, Oktatóinkról, valamint gyermeke sikeres jövőjével kapcsolatban

Írjon nekünk
0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresWebshop
      Szállítási mód választása