Áthidaló Oktató
Kapcsolat

MyBabyHug – a biztonságos és stílusos babahordozó

Lévai-Litter Évi a MyBabyHug márka alapítója, a stílusos, saját fejlesztésű babahordozók „édesanyja”. Jelenleg Tomán Szabina mentorálása alatt szerez szakmailag új lendületet vállalkozásához.

Kérlek mesélj egy kicsit magadról, hogyan született meg a MyBabyHug ötlete és hogyan alakult belőle márka? Egy márka, amely a babahordozók körében különleges és elismert.

Közgazdász vagyok, annak is a kreatív ágát tanultam; a marketinget. Sokfelé jártam a világban, volt szerencsém külföldön is tanulni. Szuper szakmai élményem volt az egyetem alatt egy multinacionális kozmetikai cégnél és a diplomamunkámat a Herendi Porcelánmanufaktúránál írtam. Szóval korán belekóstoltam abba milyen az, amikor egy márka él és virul. A gyerekek előtt marketing területen dolgoztam, nagyon szerettem volna máshogy kiélni kreativitásom, szabadon.

Aztán az élet úgy hozta, hogy az idősebb lányom -aki idén már 10 éves lesz- babaként jól kifogott rajtam és napi 10 órákat sírt. Mindent kipróbáltunk, tényleg mindent; cseppeket, masszázst, fehér zajt…és a megoldás a hordozás lett. Az lett a mi megváltónk. Felkötöttem magamra egy kölcsön kapott kendőben; csend lett és béke. Mikor már megnyugodtunk mindketten arra jutottam, nekünk kell ebből a hordozós dologból valami csinos, ami egyszerűbb, mint a kendő. Így „született” meg a mi első saját tervezésű hordozónk hosszú-hosszú átkutatott éjszakák és kísérletezések után. Az első hordozónk egy Mei Tai volt. Emlékszem csipkés, roppant mutatós darab volt. Mikor végigmentünk benne az utcán nem volt egy szembejövő sem, akinek ne csalt volna mosolyt az arcára ez a különleges látvány két kilógó mezítelen lábacskával.

Milyen termékeitek vannak és mi jellemzi őket? Mit jelent az ortopédiai minősítés?

A hordozásnak van egy nagyon komoly egészségügyi, ortopédiai vetülete, így igen cizelláltan lehet nálunk a hordozóeszközt megválasztani. 3 alapméretben készítünk babahordozót csecsemőkortól, egész totyogós korig. Ezeken a méreteken belül pedig szabadon választható a konstrukció; csatosban vagy kötősben szeretnék a családok. Van egy saját fejlesztésű technológiánk, amivel pedig az adott méreten belül együtt nő a hordozó a babával. Így minden életszakaszban a megfelelő ortopédiai tartást tudjuk biztosítani a babáknak. Amerikában van egy nemzetközi orvos szakmai szervezet (International Hip Dysplasia Institute), aki céljául tűzte ki, hogy azon márkák, -köztük mi is, – akik termékeik helyes kialakításával hozzájárulnak az egészséges csípőfejlődéshez, azokat auditálják, megvizsgálják és akiket megfelelőnek talál a bizottság, azok megkapják ezt a minősítést.

Mivel a nagylányom is éretlen csípővel született ezért eleve olyan eszközt kerestem a hordozáskor, amely széles terpeszt biztosít. Mikor belemélyültünk a témába, akkor szembesültem a ténnyel, hogy ez mennyi babát érint és milyen fontos, hogy még az egészséges babák is megfelelő eszközben legyenek. Erre mi már nagyon odafigyelünk. 

Kikkel működsz együtt, milyen szakmai segítséged van a termékek megálmodása és megvalósítása során?

A legnagyobb szakmai partnerem; édesapám. Bátor dolognak tűnhet csak úgy a semmiből elkezdeni hordozókat gyártani, de az én esetemben erről szó sem volt. Édesapám mérnök, biztonságtechnikai kérdésekben szakértő. Például alpintechnikai testhevederek felülvizsgálatát végzi. Egy babahordozó is pontosan olyan, mint egy alpintechnikai testheveder. Vicces az összefüggés, de biztonságtechnikai szempontból pontosan azokat kell figyelembe venni. A hordozóink megfelelő szabvány mentén, komoly minőségirányítási alapelvek mellett készülnek. Nem véletlen, hogy az elmúlt 10 év alatt egyetlen hordozónk sem jött vissza konstrukciót érintő garanciális javításra.

Te is részt vettél 2021 őszén a TOMAN MENTOR Programban. Kérlek, mesélj nekünk erről a lehetőségről! Mit jelent ez a vállalkozásod számára?  

Nagyon boldog voltam, mikor megtudtam, hogy én is bekerültem a programba. 10 éve ugyanazzal kelni és feküdni azért okoz némi csőlátást. Úgy éreztem most van szükségem egy olyan képzésre, amely tágítja a látásmódomat. Arra vágyam, hogy történjen velem valami, ami szakmailag új lendületet ad. A sors is pont arra gondolt, amire én. A program lezárását követően pedig az a megtiszteltetés ért, hogy Szabina személyesen mentorál. Ezek az alkalmak hatalmas lendületet adnak. Szabina igazán ért ahhoz, amit csinál, sokat tanulok tőle.

Két kislány édesanyjaként mit jelent számodra a hordozás? Milyen előnyeit tapasztaltad, tapasztalod?

Már sajnos nem tapasztalom, mert a kisebbik lányom is 6 éves. De felsorolni se lehet mennyi előnye van a hordozásnak. Könnyebb vele közlekedni, altatni, háztartási munkát végezni, vacsorázni a párunkkal, endorfin szabadul fel hordozás közben, szó szerint boldoggá teszi a babát-mamát. A baba számára hihetetlen mentális előny, idegrendszerre jó hatással van. Nagyon sok tanulmány bizonyítja, hogy micsoda hatása van fizikailag és mentálisan a hordozás a babákra és szüleikre. És hát több ezer Mybabyhug anyuka is be tudna róla számolni.

Fotó: Hadas Kriszta

Kérdése van?

Szeretettel várjuk bármilyen felmerülő kérdését

az Áthidalóról, Oktatóinkról, valamint gyermeke sikeres jövőjével kapcsolatban

Írjon nekünk
0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresWebshop
      Szállítási mód választása